Jaguar XK 4.2 V8 Coupé
 

Jaguar - XK 4.2 V8 Coupé€26.950,-

Jaguar XK 4.2 V8 Coupé

Omschrijving

The Jaguar XK, a true icon.  

73 years ago, the first Jaguar XK rolled out the Foleshill, Coventry, factory. The XK120 was designed to showcase the brand new six cilinder engine at the 1948 London Motor Show. The crowd fell in love with the design and sporty yet elegant lines so Jaguar decided to mass produce the model. Over the years, they developped the XK140 and XK150. While elaborating on the succesful design, the performance improved. 

While the E-type was never considered as a real 'XK' model, it was called the XK-E in the United States. The next real successor to the XK line was the '96 XK, presented at the Geneva Car Show to replace the XJS. 10 years later, the British brand came up with the XK8 that is displayed at Premium Classics today. This second generation XK8 had an aluminum monocoque chassis, designed by Jaguar's chief designer Ian Callum. The grille was made to recall the 1961 E-Type and it had an atmospherical V8 engine linked to an automatic 6-speed ZF gearbox.

Discover this well preserved Jaguar at Premium Classics. With only 136.000 km's on the odometer and it's pristine condition, the XK8 is ready for countless carefree driving days. Enjoy the sound of the powerful V8 engine in this true icon. 

 

De Jaguar XK, een icoon.

73 jaar geleden werd het eerste Jaguar XK model gemaakt in de fabriek in Foleshill, Coventry. De Jaguar XK120 was ontworpen om de nieuwe 6 cilinder motor in de kijker te zetten op de London Motor Show in 1948. Het publiek werd verliefd op het design en de sportieve maar toch elegante lijnen dus Jaguar besliste om het model iin massaproductie te steken. Doorheen de jaren, werden de XK140 en XK150 ontworpen. Het succesvolle model werd behouden terwijl de techniek steeds verbeterde. 

Ondaks dat de E-Type nooit werd gezien als een echt 'XK' model, werd deze wel de 'XK-E' genoemd in Amerika. De volgende echte opvolger van de XK kwam pas in 1996, voorgesteld op de Autoshow in Genève als opvolger van de XJS. 10 jaar later kwamen de Britten met het XK8 model dat nu hier bij Premium Classics tentoon staat. Deze tweede generatie XK8 had een aluminium monocoque chassis ontworpen door hoofd designer Ian Callum. De grille werd gemaakt om de Jaguar E-Type uit t1961 te eren en de motorkeuze was een atmosferische V8, gekoppeld aan een ZF versnellingsbak met 6 versnellingen. 

Ontdek deze perfect bewaarde Jaguar bij Premium Classics. Met slechts 136.000 kilometer op de teller en de uitstekende staat, is deze XK8 klaar voor eindeloze en zorgeloze ritten. Geniet van het geluid van de krachtige V8 in dit rasecht icoon.

Informatie

Merk
Jaguar
Bouwjaar
4/2006
Transmissie
Automaat
Carrosserie
Coupé
BTW/Marge
Marge

 

Type
XK 4.2 V8 Coupé
KM-stand
136.000
Interieur
Zwart
Exterieur
Grijs metallic
Aflevering
Inclusief APK | Garantie | Afleverbeurt

Opties

Binnenkort meer.........

Wij helpen u graag

U kunt contact met ons opnemen, maar wij nemen ook graag met u contact op. Maak hieronder uw keuze.

Neem contact op

Selectie uit onze collectie

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Email Format